San Marzano tomaten

gepelde biologische San Marzano tomaten

Als je op zoek bent naar de beste tomaten voor je gerechten, dan zijn san marzano tomaten een uitstekende keuze. Deze tomaten zijn afkomstig uit de regio Campania in Italië, waar ze al sinds de 18e eeuw worden geteeld. Ze hebben een langwerpige vorm, een dieprode kleur en een zoete en sappige smaak. Maar wat maakt deze tomaten zo bijzonder? In dit artikel vertellen we je alles over de kwaliteit, duurzaamheid en gezondheid van san marzano tomaten.

De kwaliteit

San marzano tomaten staan bekend om hun hoge kwaliteit. Ze hebben een beschermde oorsprongsbenaming (DOP), wat betekent dat ze alleen zo mogen heten als ze aan strenge eisen voldoen. Zo moeten ze worden geteeld in de regio Agro Nocerino Sarnese op vulkanische grond in de buurt van de Vesuvius. Deze grond is rijk aan mineralen en geeft de tomaten hun unieke smaak.
Ze mogen alleen worden geteeld met behulp van traditionele methoden en zonder kunstmatige meststoffen of pesticiden. Ook moeten ze met de hand worden geplukt en verwerkt. Daarna worden ze verpakt in blikken of glazen potten zonder toevoeging van conserveermiddelen of kleurstoffen. Door deze zorgvuldige teelt en verwerking behouden de tomaten hun authentieke smaak en aroma.

Duurzaamheid

San marzano tomaten zijn ook duurzaam. Ze worden geteeld met respect voor het milieu en de lokale gemeenschap. De boeren die ze verbouwen zijn vaak familiebedrijven die al generaties lang deze traditie voortzetten. Ze gebruiken natuurlijke bronnen zoals regenwater en zonlicht om de tomaten te laten groeien, en ze vermijden verspilling door de hele tomaat te gebruiken, van de schil tot de zaden. Bovendien dragen ze bij aan de economische ontwikkeling en sociale cohesie van de regio, door werkgelegenheid te creëren en lokale producten te promoten.

Zijn San Marzano tomaten gezond?

San marzano tomaten zijn ook gezond. Ze bevatten veel vitamine C, lycopeen, kalium en antioxidanten, die goed zijn voor je immuunsysteem, je hart en je huid. Ze hebben ook een lage zuurgraad, waardoor ze makkelijker te verteren zijn dan andere tomatensoorten. En omdat ze zo smaakvol zijn, heb je minder zout of suiker nodig om je gerechten op smaak te brengen, wat ook beter is voor je gezondheid.

Waarom San Marzano tomaten kopen?

San Marzano tomaten zijn erg populair bij chefs en fijnproevers over de hele wereld, die bereid zijn om meer te betalen voor hun superieure smaak en kwaliteit. Ze worden ook gezien als een symbool van de Italiaanse keuken en cultuur, wat bijdraagt aan hun prestige.
Ze hebben ook weinig zaden en een stevig vruchtvlees dat niet uit elkaar valt tijdens het koken. Deze eigenschappen maken ze ideaal voor het bereiden van gerechten met een rijke en smaakvolle tomatensaus voor bijvoorbeeld pizza’s en pasta’s.
Zoals je ziet, zijn san marzano tomaten meer dan gewone tomaten. Ze zijn een symbool van kwaliteit, duurzaamheid en gezondheid, wat je kunt proeven in elke hap.
San Marzano tomaten zijn daardoor ook duurder dan gewone tomaten, omdat ze een uniek product zijn dat veel zorg, vakmanschap en passie vereist. Als je ze een keer wilt proberen, kun je ze vinden in onze webshop. Je zult het verschil zeker proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *