Spaghetti met gele datterini tomaten, ansjovissaus en kappertjes uit Pantelleria
Snel naar recept
Spaghetti met gele datterini tomaten
Spaghetti met gele datterini tomaten, ansjovissaus en kappertjes is een erg lekker en makkelijk recept volgens Siciliaanse traditie.
Het complete recept vind je hier.
Spaghetti met gele datterini tomaten, ansjovissaus en kappertjes uit Pantelleria
Keuken Italiaans, Siciliaans
Personen
4
Portie
1
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Notities
Een heerlijk gerecht in de Siciliaanse traditie.
Ingrediënten
- 280 gr. Spaghetti Pasta Armando
- 250 gr. Gele datterini tomaten
- 100 gr. Kappertjes in extra vergine olijfolie
- 1 lepel Colatura di alici (ansjovissaus)
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- een paar stengels peterselie
- met sinaasappel gekruid zout
- zoete paprika poeder
- extra vergine olijfolie
Instructies
- Was en snijd de gele datterini tomaten doormidden.
- Fruit in een pan het teentje knoflook zachtjes met het laurierblad en de peterseliestengels.
- Voeg 2/3 van de gele datterini tomaten toe en kook op laag vuur 5 minuten tot de tomaatjes zacht zijn.
- Voeg nu de rest van de gele datterini tomaten, de uitgelekte kappertjes en een snufje zoete paprika toe en kook nog 3 minuten.
- Verwijder op het einde het teentje knoflook, de peterseliestengels en het laurierblad; breng op smaak met een snufje sinaasappelzout.
- Kook de spaghetti in ruim ongezouten water, giet af als ze al dente zijn en schep de vers bereide saus erdoor.
- Pas op het laatst als het vuur uit is de lepel ansjovissaus toevoegen, goed mengen en direct serveren.
- Garneer naar wens met peterselie.