Spaghetti al Pomodoro
Spaghetti al Pomodoro is een erg lekker, makkelijk te maken en authentiek gerecht.
De beste ingrediënten zijn uiteraard noodzakelijk voor de beste smaak. Gebruik hiervoor goede pasta van harde durum tarwe zoals al dente gekookte spaghetti chitarra van Pasta Armando. En niet te vergeten goede datterini tomaten en passata, extra vergine olijfolie, verse peterselie en basilicum.
Spaghetti al Pomodoro
Notities
Dit recept is lactosevrij.
Voor een glutenvrije variant gebruik onze glutenvrije- of vegan pasta.
Ingrediënten
- 400 durum tarwe spaghetti (b.v. Chitarra)
- 1000 g gepelde Datterini tomaten
- 600 g passata
- verse knoflook
- platte peterselie
- extra vergine olijfolie
- suiker
- peper en zout
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een grote pan met water op en breng die aan de kook.
- Verwarm de extra vergine olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de teentjes knoflook licht aan. Pas op dat deze niet verbrand want dan wordt de knoflook bitter. Voeg de tomaten en peper en zout toe. Na een paar minuten kan ook de tomatenpassata, de fijngesneden peterselie, basilicum (en eventueel een klein beetje suiker) erbij. Tip, spoel de passata fles uit met wat water en voeg dit toe aan de saus)
- Kook de saus ongeveer tien minuten.
- Kook de pasta in overvloedig gezouten water. Giet de al dente pasta af en voeg toe aan de saus, voeg indien nodig een wat van het kookwater van de pasta toe als de saus te dik is.
- Serveren
- Serveer de spaghetti op een verwarmd bord en voeg een extra lepel saus, de verse basilicum, de geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een beetje extra vergine olijfolie toe.
- Ook lekker met andere soorten pasta, zoals bijvoorbeeld Zita of Orechiette.
Voedingswaarde gegevens
Spaghetti al Pomodoro
Opdieningen: 4 personen
Aantal per opdiening: | ||
---|---|---|
Calorieën | 407 Kcal | |
ADH* | ||
Totale hoeveelheid vet: 16,9 g | 24.6% | |
Verzadigd vet: 2,2 g | 10% | |
Transvetten | ||
Cholesterol 0 mg | 0 | |
Zout 250 mg | 10.4% | |
Totaal koolhydraten 51,8 g | 17% | |
Voedingsvezel 9,9 g | 36% | |
Suikers 5,7 g | ||
Eiwitten 11,9 g |
Vitamine A | Vitamine C | |
Calcium | IJzer |
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000. Je dagelijkse waarden kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Dalmulino.nl