Skip to content
Online pasta, olijfolie en tomaten
Dalmulino.nl
  • Home
  • Online pasta shopExpand
    • Product CategoryExpand
      • Aanbiedingen
      • Pasta
      • Italiaanse tomaten en passata
      • Olijfolie
      • Populaire producten
    • Product TypeExpand
      • Korte pasta
      • Lange pasta
      • Biologische pasta
      • Harde tarwe pasta
      • Volkoren pasta
      • Glutenvrije pasta
      • Spelt pasta
      • Vegan pasta
      • Soep pasta
  • Nieuws
  • Recepten
  • over onsExpand
    • Contact Us
    • Veelgestelde vragen
    • over ons
  • Mijn accountExpand
    • Bestellingen
    • Verlanglijst
    • Accountgegevens
    • Wachtwoord vergeten
Dalmulino.nl
Account

Lasagne di Carnevale ( Lasagne alla Napoletana)

Snel naar recept
Lasagne di Carnevale is een feestelijke lasagne afkomstig uit Napels, Campanië.
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een Lasagne die je traditioneel tijdens Carnaval eet.
In deze vorm is lasagne bij uitstek het ultieme comfort food.
Elke familie heeft haar eigen recept voor dit traditionele gerecht. Het kan dus heel goed zijn dat je een authentiek Napolitaans recept hebt dat hier misschien enigszins van afwijkt.
Het complete recept vind je hier.

LASAGNE DI CARNEVALE ( Lasagne alla Napoletana)

Print dit recept
Admin
8 april 2021
door Admin
Keuken Italiaans
Personen
10
Voorbereidingstijd
1 uur
Kooktijd
45 minuten
Wacht tijd
4 uren
Totale tijd
1 uur, 45 minuten

Notities

 

Het overgebleven ragùvlees kan worden geserveerd als secondo met seizoensgroenten.

Lekker met een frisse salade.


Ingrediënten

  • Voor de saus (ragù):
  • 200ml extra vierge olijfolie
  • 1 el reuzel
  • 2 gele uien, fijngesneden
  • 1 selderij stengel, fijngesneden
  • 1 kleine wortel, fijngesneden
  • 300g varkensribbetjes (kies mooie vlezige ribben)
  • 200g Italiaanse varkensworst
  • 1kg ingeblikte tomaten, zoals Datterini
  • Voor de gehaktballen (polpette):
  • 200g kalfsgehakt
  • 300g varkensgehakt
  • 50 g pecorino, geraspt, plus extra voor over het gerecht
  • 100g wit brood, korstjes verwijderd, fijngehakt
  • 4 eieren
  • Overige ingrediënten:
  • 1kg lasagne pasta, droge durum tarwe vellen
  • 5 eieren, hardgekookt en in plakken gesneden
  • 200g salami, in plakjes
  • 500 g ricotta, uitgelekt (schapen- of koemelk)
  • 250g Caciocavallo kaas, of Provolone (de zoete soort), in blokjes gesneden
  • Zeezout, peper

Instructies

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan op een laag vuur. Voeg de reuzel toe en laat het smelten. Voeg de ui, wortel en selderij toe en bak zachtjes tot de groenten na ongeveer 20 minuten zacht zijn (regelmatig roeren)
  2. Voeg de ribben en de worstjes toe en bruin ze aan alle kanten. Haal het vlees uit de pan en zet apart op een bord. Voeg de tomaten toe en zet het vuur op de laagste stand. Dek af en kook ongeveer 2 1/2 uur, af en toe roeren. De saus moet dik en glad zijn en de olie moet een laag op het oppervlak hebben gevormd. Doe het vlees terug in de pan en kook de saus en het vlees nog minimaal 30 minuten samen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Terwijl de saus kookt, maak je de gehaktballetjes. Combineer het kalfsvlees en het varkensgehakt met de geraspte pecorino, de eieren en het brood. Gebruik het mengsel om kleine gehaktballetjes te maken, ongeveer zo groot als een druif. Verwarm een koekenpan voor met de resterende olijfolie en bak de gehaktballetjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C/gas mark 5
  5. Neem een ovenschaal en verdeel een lepel van de tomatensaus (ragù) over de bodem. Voeg een laag pastavellen toe, verspreid de ricotta, en verdeel de in blokjes gesneden caciocavallo, salami en de eischijfjes en schep er weer ragù overheen. Blijf op deze manier lagen maken en zorg ervoor dat je niet te veel in elke laag stopt - je mikt op 5 lagen van elk ingrediënt. Werk de schaal af met een laag ragù en laag geraspte pecorino.
  6. Bak de lasagne 25-30 minuten in de oven, op het laatst 3-5 minuten onder een hete grill om een knapperige korst te vormen. Haal de lasagne uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen
  7. Klaar om op te dienen! Snijdt in porties en beleg met meer geraspte kaas.

Voedingswaarde gegevens

LASAGNE DI CARNEVALE ( Lasagne alla Napoletana)

Opdieningen: 10

Aantal per opdiening:
Calorieën 923 Kcal
ADH*
Totale hoeveelheid vet: 60,9 g 92.3%
Verzadigd vet: 25,7 g 125%
Transvetten
Cholesterol 285 mg 95%
Zout 757 mg 31.5%
Totaal koolhydraten 44,7 g 14.7%
Voedingsvezel 3,3 g 12%
Suikers 7,5 g
Eiwitten 48,4 g
Vitamine A Vitamine C
Calcium IJzer

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000. Je dagelijkse waarden kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Dalmulino.nl

Please follow & like us :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
fb-share-icon
Twitter
Post on X
Set Youtube Channel ID
fb-share-icon

Accepted Payment Methods

Apple_payBancontactBelfiusGiropayIdealKlarnaKbc

© 2025 Dalmulino.nl - WordPress Theme by Avanam

Je wachtwoord vergeten?


Heeft u nog geen account? Aanmelden

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Dalmulino.nl
Toestemming voor gegevens en cookies
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Scroll to top
  • Home
  • Online pasta shop
    • Product Category
      • Aanbiedingen
      • Pasta
      • Italiaanse tomaten en passata
      • Olijfolie
      • Populaire producten
    • Product Type
      • Korte pasta
      • Lange pasta
      • Biologische pasta
      • Harde tarwe pasta
      • Volkoren pasta
      • Glutenvrije pasta
      • Spelt pasta
      • Vegan pasta
      • Soep pasta
  • Nieuws
  • Recepten
  • over ons
    • Contact Us
    • Veelgestelde vragen
    • over ons
  • Mijn account
    • Bestellingen
    • Verlanglijst
    • Accountgegevens
    • Wachtwoord vergeten
Search